Αν ο Πιερ Μοσκοβισί λεγόταν Φον Μοσκοβί

Έχετε δει οποιαδήποτε δήλωση μέλους, στελέχους, βουλευτή, πρώην υπουργού, πρώην πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας κατά οποιουδήποτε Γερμανού; Όχι...
Μεγάλη στεναχώρια, αλλά και εκνευρισμό προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία τα όσα είπε ο Πιερ Μοσκοβισί για την Οικονομία της Ελλάδας και κυρίως σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019.

Την αρχή έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης μέσα στη Βουλή, υψώνοντας on camera τον τόνο της φωνής του, ενώ τη «σκυτάλη» πήρε λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του, στο γραφείο του, όπου σύμφωνα με διαρροές του κόμματος «έκανε συστάσεις στον Ευρωπαίο Επίτροπο της ΕΕ.

Ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο ενδεχόμενο να μην κοπούν οι συντάξεις έχει δύο «πηγές». Στην Πειραιώς προτιμούν να κοπούν οι συντάξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, προκειμένου να στέκεται το συνολικό καταστροφολογικό τους αφήγημα, αφού γνωρίζουν καλά πως όλο το προηγούμενο διάστημα – από την εποχή του πρώτου μνημονίου – οι συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται όχι μία, ούτε δύο, αλλά 11 φορές!

Επίσης, στη Νέα Δημοκρατία χρειάζονται την οργή των συνταξιούχων μετά από ακόμα μία περικοπή για ψηφοθηρικούς λόγους. Λογικά, λοιπόν, να επιθυμούν μια μείωση ακόμα, όσο κι αν ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι «καλοδεχούμενο».

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει και η «αντίσταση» της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του Πιερ Μοσκοβισί, τα οποία πρέπει να επισημανθούν. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είναι Γάλλος και η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα. Αν ο κ. Μοσκοβισί ήταν Γερμανός και το όνομά του ήταν για παράδειγμα Φον Μοσκοβί υπήρχε περίπτωση κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία ν’ αντιμιλούσε, να έκανε την παραμικρή σύσταση;

Έχετε δει οποιαδήποτε δήλωση μέλους, στελέχους, βουλευτή, πρώην υπουργού, πρώην πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας κατά οποιουδήποτε Γερμανού; Ακόμα και κατά του Σόιμπλε, ο οποίος βύθισε πρώτος την Ελλάδα στο πένθος και τώρα βλέπουμε να βυθίζεται και η Γερμανία από την πολιτική που άσκησε όλα αυτά τα χρόνια. Όχι.

Αυτή η στάση γεννά σημαντικά ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, με ποια κάλυψη τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάνουν «αντίσταση» μόνο κατά Γάλλων ή όποιων (πλην Γερμανών) τέλος πάντων λένε καλά λόγια, με επιχειρήματα, για την Ελλάδα;

Οι λεπτομέρειες αποδεικνύουν τις συνεννοήσεις που υπάρχουν.  

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook