20-09-2020

Το altsantiri.gr δεν χωρούσε στη λίστα με τα 1.232 ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για τον κορονοϊό

 

Μετά και τη δημοσιοποίηση των ποσών που κατανεμήθηκαν στα ΜΜΕ για να πείσουν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δημιουργούνται – δυστυχώς για την κυβέρνηση, δυστυχώς για τη διαφάνεια που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει ένα σοβαρό κράτος, δυστυχώς για τη Δημοκρατία την ίδια – σοβαρά ερωτηματικά σε ό,τι αφορά στα κριτήρια κατανομής των ποσών.

Διότι αντιλαμβανόμαστε ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ ν’ αναδεικνύεται «πρωταθλητής» της λίστας, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε πολλά άλλα παράδοξα.

Στη σχετική λίστα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και μετά από πολλές και μεγάλες αντιδράσεις και ενώ έχουν υπάρξει φήμες για «μαγειρέματα», υπάρχουν sites με μηδενική επισκεψιμότητα, sites φίλων και κουμπάρων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που πιθανότατα δεν υπάρχουν, sites κακογραμμένων κουτσομπολίστικων νέων και πολλά άλλα.

Σίγουρα δεν υπάρχει το altsantiri.gr.

Στη λίστα εκτός των πανελλαδικών και τοπικών ενημερωτικών sites, υπάρχουν sites για μαμάδες, για τον Χριστιανισμό, για τον αθλητισμό, για τη γυναίκα, για τον άντρα, για την Ομογένεια, για το σεξ, για τη μουσική, για τον Πολιτισμό, για την Οικονομία, για το επιχειρείν, για το κυνήγι και δεν ξέρουμε τι άλλο.

Σίγουρα δεν υπάρχει το altsantiri.gr.

Στη λίστα υπάρχουν εφημερίδες που πουλούν λιγοστά φύλλα, τηλεοπτικοί σταθμοί αντίστοιχης ακροαματικότητας και μεγέθους αλλά με διαφορετικά ποσά δίπλα, ραδιοφωνικός σταθμός που βρίσκεται σε ό,τι αφορά στην ακροαματικότητα στην τρίτη θέση από το τέλος αλλά που πήρε αντίστοιχο ποσό με τον τρίτο από την αρχή και πολλά πολλά άλλα.

Σίγουρα δεν υπάρχει το altsantiri.gr.

Μεταξύ των 1.232 Μέσων κάποιος, κάποιοι, κατόπιν εντολής ή και όχι, επέλεξαν να μην συμπεριλάβουν το altsantiri.gr στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και δεν ξέρουμε καν τον λόγο.

Ας μην μας πουν, όμως, τον λόγο ειδικά για μας.
Ας απαντήσουν στα κάτωθι ερωτήματα και θα καταλάβουμε από μόνοι μας:

  • Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα ΜΜΕ που θα συμμετάσχουν στην καμπάνια;
  • Ποιος αρμόδιος φορέας επέλεξε την τελική λίστα;
  • Ενημερώθηκαν τα ΜΜΕ για τη συμμετοχή τους ή τον αποκλεισμό τους από την καμπάνια;
  • Με ποιον τρόπο συμμετείχαν τα ΜΜΕ στην καμπάνια;
  • Έπρεπε να συμπληρώσουν κάποια αίτηση;
  • Θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εντολές καταχωρήσεων;
  • Τηρήθηκε ο νόμος περί κατανομής του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας, όπως ορίζει ο νόμος;
  • Τηρήθηκε για τα sites η προϋπόθεση εγγραφής τους στο Μητρώο On Line Media;

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.