Τέλος τα «grid girls» από τη Formula 1

Η Formula 1 βάζει τέλος στην παρουσία των «grid girls», των γυναικών δηλαδή που στέκονταν πλάι στα μονοθέσια πριν από την εκκίνηση και κρατούσαν πινακίδες με τα ονόματα και τα νούμερα των οδηγών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το παραπάνω θα ισχύει και στους υπόλοιπους αγώνες των μικρότερων πρωταθλημάτων που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια του τριημέρου ενός γκραν πρι της Formula 1.

O διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Formula 1, Σον Μπράτσιζ, δήλωσε: «Τον τελευταίο χρόνο κοιτάξαμε αρκετούς τομείς, στους οποίους αισθανθήκαμε ότι χρειαζόταν αναβάθμιση, προκειμένου να συμβαδίζουν περισσότερο με το όραμά μας γι’ αυτό το σπουδαίο σπορ.

Ενώ η πρακτική της χρησιμοποίησης “grid girls” αποτελούσε βασικό στοιχείο των γκραν πρι της Formula 1 για δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν συμφωνεί με τις αξίες της εταιρείας μας και σαφώς έρχεται σε αντίθεση με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Φόρμουλα Ένα και τους φίλους της, παλιούς και νέους, σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ