Η Peugeot γιορτάζει την τρίτη διαδοχική νίκη της στο Rally Dakar

Την 3η διαδοχική νίκη στο Rally Dakar κατέκτησε η Peugeot. Διασχίζοντας συνολικά 8.793 χιλιόμετρα σε αμμόλοφους, βουνά και βραχώδεις περιοχές στο Περού, την Βολιβία και την Αργεντινή, οι Carlos Sainz/Lucas Cruz κατέκτησαν με το 3008DKR Maxi την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Nasser Al Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA) με Toyota 4WD, ενώ η ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσία και στο τρίτο σκαλί με τους Giniel de Villiers (ZAF)/Dirk von Zitzewitz (ZAF).

Οι διαδρομές του 40ού Rally Dakar 2018 αποδείχτηκαν ιδιαίτερα απαιτητικές και σκληρές καταπονώντας τα μηχανικά μέρη των αγωνιστικών. Με συνολικό μήκος κοντά στα 9.000 χιλιόμετρα το αγωνιστικό μοντέλο της γαλλικής εταιρείας έδειξε την αξία του. Τα νέα ελαστικά BF Goodrich στην πράξη αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικά στο σκληρό έδαφος της Νοτίου Αμερικής. Να σημειώσουμε ότι η Peugeot κατέκτησε για 7η φορά το Rally Dakar στις μόλις 8 συμμετοχές της.

«Ήταν ένα δύσκολο ράλι για μένα, ακόμη και από εκείνο της Αφρικής. Οι διαδρομές ήταν πολύ απαιτητικές. Φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον Lucas. Η ομάδα της Peugeot έκανε φανταστική δουλειά και το αυτοκίνητό μου στην πράξη αποδείχθηκε ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει σε rally raids», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα, ο Carlos Sainz.

Η γενική κατάταξη μετά την 14η ειδική διαδρομή είναι:

1. Carlos Sainz (ESP)/Lucas Cruz (ESP), PEUGEOT 3008 DKR Maxi, 49:16:18

2. Nasser Al Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA), Toyota 4WD, + 43:40

3. Giniel de Villiers (ZAF)/Dirk von Zitzewitz (ZAF), Toyota 4WD, + 1:16:41

4. Stéphane Peterhansel (FRA)/Jean-Paul Cottret (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, + 1:25:29

5. Jakub Przygonski (POL)/Tom Colsoul (BEL), Mini 4WD, + 2:45:24

6. Khalid Al Qassimi (ARE) / Xavier Panseri (FRA), Peugeot 3008DKR, + 4:20:58.

Δείτε Επίσης