Νέα γενιά ατσαλιού υπερυψηλής αντοχής κάνει το νέο Honda CR-V

Γίνεται ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο...
Ατσάλι υπερυψηλής αντοχής νέας γενιάς, πρεσαριστό εν θερμώ, χρησιμοποιείται στο νέο Honda CR-V, αποτελώντας το 9% του συνολικού πλαισίου. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται κατακόρυφα η αντοχή σε περιοχές που καταπονούνται περισσότερο σε μία σύγκρουση, ενώ παράλληλα μειώνεται και το συνολικό βάρος του πλαισίου.

Η συνδυασμένη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής 780 MPa, 980 MPa και 1500 MPa αποτελεί το 36% στο νέο CR-V, συγκριτικά με το 10% του προηγούμενου αυτοκινήτου. Αυτός ο συνδυασμός ανώτερων υλικών με προηγμένες μηχανολογικές διαδικασίες έχει σαν αποτέλεσμα μία αύξηση 35% στην αντοχή στην κάμψη και 25% στη στρεπτική ακαμψία.

Οσον αφορά τη διαδικασία συναρμολόγησης, αυτή πραγματοποιείται με μία πρωτοποριακή και άκρως αποδοτική τεχνική συγκόλλησης, ενώ ολόκληρο το εσωτερικό πλαίσιο συναρμολογείται πρώτα, ακολουθεί το εξωτερικό πλαίσιο και μετά οι συγκολλήσεις.

Μέσα σε όλα αυτά η νέα ανάρτηση συμπληρώνει την αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος, συμβάλλοντας στην πιο οδηγοκεντρική δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου, ενώ ανεβαίνει κατακόρυφα η οδηγική άνεση σε όλες τις εδαφικές συνθήκες.

Η εμπρός ανάρτηση γονάτων MacPherson με κάτω βραχίονες παρέχει υψηλή πλευρική ακαμψία για γραμμική συμπεριφορά και χαμηλή διαμήκη ακαμψία για βελτιστοποιημένη ενδοτικότητα, ενώ μία νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πετυχαίνει αυξημένη ευστάθεια για προβλέψιμη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες, ανώτερη οδηγική άνεση και πιο γραμμική συμπεριφορά σε συνδυασμό με Electric Power Steering.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook