Είναι αυτό τα ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο; (εικόνες)

Η ελβετική εταιρεία Elextra ισχυρίζεται ότι έφτιαξε το αυτοκίνητο με την γρηγορότερη επιτάχυνση στον κόσμο, αφού ισχυρίζεται μπορεί να φτάσει τα 0-97 σε 2.3 δευτερόλεπτα.

Το αυτοκίνητο σύμφωνα με την Elextra θα είναι ηλεκτρικό αλλά δεν υπάρχει ακόμα όνομα, ούτε είναι επιβεβαιωμένο ότι θα φτάσει σε παραγωγή.

Η εταιρία Elextra ιδρύθηκε από τον Robert Palm, έναν επιχειρηματία που με μια άλλη εταιρία, την Classic Factory έχει γίνει γνωστός για την επανασχεδίαση παλιών κλασικών αυτοκινήτων. Αυτός είναι και ο υπεύθυνος για την σχεδίαση του Elextra των φωτογραφιών.

Το να καταφέρει να αγοράσει κάποιος ένα από αυτά είναι απίθανο γιατί η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει 100 τέτοια αυτοκίνητα και όλα τους θα είναι κατασκευασμένα βήμα-βήμα. Σύμφωνα με πηγές από την Αυστραλία, τα στελέχη της ελβετικής εταιρίας θέλουν να προσελκύσουν πιθανούς αγοραστές για να επενδύσουν για να έχουν παραπάνω χρηματοδότηση.

Υπάρχουν δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας που ισχυρίζονται πως η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Tesla για να την προμηθεύσει με διάφορα εξαρτήματα. Η Tesla δεν σκοπεύει να κινηθεί στην αγορά των supercars και έτσι ίσως με αυτήν την συνεργασία επωφεληθεί οικονομικά χάρη στην τεχνολογία της. Όλες όμως αυτές οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Είναι δεδομένο πάντως πως για να ανακηρυχθεί στο αυτοκίνητο αυτό «το πιο γρήγορο στον κόσμο» θα πρέπει πρώτα να αρχίσει η παράγωγη του.

Πηγή: autotriti