Ένα Citroen 2CV μόνο από… ξύλο έτοιμο να κατακτήσει στους δρόμους (εικόνες)

Το τρελό του σχέδιο έκανε πραγματικότητα ένας συνταξιούχος ξυλουργός, ο Μισέλ Ρομπιγιάρ, κατασκευάζοντας ένα μυθικό Citroen 2CV εξ ολοκλήρου από ξύλο, το οποίο μπορεί να τρέξει κανονικά στον δρόμο και είναι μοναδικό στον κόσμο.

Ο Ρομπιγιάρ, που έχει πολλές, ξύλινες μακέτες, άρχισε το εγχείρημα να τις μετατρέψει σε ένα μοντέλο πραγματικού μεγέθους το 2011, ολοκληρώνοντάς το φέτος και βάζοντας στοίχημα το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στο δρόμο φέτος το καλοκαίρι.

Για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν διάφορα είδη ξύλου: από αχλαδιά ο σκελετός, από μηλιά το καπό, από καρυδιά τα φτερά και το τιμόνι, από αγριοκερασιά οι πόρτες και το πορτ-μπαγκάζ, από φτελιά ο πίνακα των οργάνων.

Το αυτοκίνητο θα περάσει από τεχνικό έλεγχο σε λίγες εβδομάδες αλλά ο χρυσοχέρης συνταξιούχος δέχεται ήδη προσφορές. Όμως δεν τίθεται καν θέμα πώλησής του. «Ήθελα να φτιάξω ένα αντικείμενο που θα μείνει όταν εγώ φύγω. Θα ήθελα αυτό το αυτοκίνητο να εκτεθεί μια μέρα σε γκαλερί», δηλώνει.

Άλλο όνειρό του είναι, το αυτοκίνητό του να είναι μια μέρα στην αφίσα ενός διαφημιστικού σποτ ή μιας ταινίας μεγάλου μήκους.

Για το αυτοκίνητο, ο ξυλουργός έφτιαξε 15 μακέτες, οι οποίες σήμερα κοσμούν τα ράφια του εργαστηρίου-μουσείου του που βρίσκεται μέσα στους αγρούς του Λος, στην περιοχή της Τουρ, στην κεντροδυτική Γαλλία.

Πηγή φωτογραφιών: AFP