Λειτουργεί κυρίως ο άνθρωπος με τη λογική όπως πιστεύουμε; Έχει από πριν επίγνωση των συναισθημάτων που θα του προκαλέσει ένα ευχάριστο ή δυσάρεστο γεγονός; Αν αναρωτιέστε για τα μυστικά του εγκεφάλου και του ανθρώπινου ψυχισμού, σας παρουσιάζουμε μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου νου.

  1. Η διάθεσή μας επηρεάζει τις αποφάσεις μας περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούμε πως ο άνθρωπος είναι βασικά λογικό ον, τα συναισθήματα παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από όσο πιστεύουμε.
  2. Έχουμε την τάση να προτιμούμε τις πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα πιστεύω μας και τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο και να απορρίπτουμε αυτές που έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω.
  3. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς θα μας κάνει χαρούμενους ή πώς θα ανταποκριθούμε σε ένα θετικό ή αρνητικό γεγονός. Συνήθως αν συμβεί αυτό που θεωρούμε πως θα μας κάνει χαρούμενους, απογοητευόμαστε γιατί δεν είναι όπως το φανταζόμασταν. Από την άλλη αν συμβεί κάτι που φοβόμαστε συνειδητοποιούμε ότι τελικά δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο πιστεύαμε.
  4. Οι μνήμες μας μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους παρόλο που συνήθως θεωρούμε ότι θυμόμαστε πολύ καλά ένα γεγονός αδυνατούμε να το περιγράψουμε με ακρίβεια.
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ