Γνωρίζετε ότι οι πρώτες πολύ πρώιμες ενδείξεις του Alzheimer μπορεί να εμφανιστούν και 20 χρόνια πριν την εκδήλωση της ασθένειας; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer Disease, μια από τις πιθανές ενδείξεις της μελλοντικής εκδήλωσης της ασθένειας είναι τα προβλήματα προσανατολισμού.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Washington στο St. Louis μελέτησαν την ικανότητα 71 ανθρώπων να ακολουθήσουν μια προγραμματισμένη διαδρομή σε έναν εικονικό περιβάλλον και εξέτασαν το πόσο καλά μπορούσαν να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν έναν νοητικό χάρτη του περιβάλλοντος.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το αν είχαν ή όχι βιοδείκτες για την εμφάνιση της νόσου. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δυσκολία να αποφασίσουν κάποιοι από τους συμμετέχοντες ποια διαδρομή θα ακολουθούσαν στο νέο περιβάλλον συνδεόταν με πρώιμες ενδείξεις εκδήλωσης της ασθένειας.

Όπως ανέφεραν, η συγκεκριμένη δοκιμασία περιήγησης στο εικονικό περιβάλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον εντοπισμό των πολύ αρχικών νοητικών αλλαγών που συνδέονται με τη νόσο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ