Η χρήση μικρότερων πιάτων μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό της πρόσληψης τροφής και μάλιστα με τη σφραγίδα της επιστήμης, μιας και αυτό προτείνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the Association for Consumer Research.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η χρήση μικρότερων πιάτων μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της κατανάλωσης τροφής σε ορισμένες περιπτώσεις,
αφού ανέλυσαν 56 παλιότερες μελέτες, που είχαν εξετάσει την επίδραση του μεγέθους του πιάτου.

Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του μεγέθους του πιάτου στο μισό, οδηγεί σε 30% χαμηλότερη ποσότητα κατανάλωσης τροφής, κατά μέσο όρο, ενώ υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που ενισχύουν το όφελος. Βρέθηκε ότι η χρήση μικρότερου πιάτου λειτουργεί καλύτερα, πρώτον, όταν το άτομο σερβίρεται μόνο του και δεύτερον, όταν δεν γνωρίζει πως η πρόσληψη τροφής του παρακολουθείται.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ