Χωρίς να μας «φορτώνει» με πολλές θερμίδες, το σταφύλι προσφέρει πολύτιμα συστατικά στον οργανισμό, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ιδού μερικά από αυτά.

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά το καλοκαίρι.
  • Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών για την καλή λειτουργία του εντέρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και καλίου για τη φυσιολογική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
  • Προστατεύει τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα προσφέροντας βιταμίνες Α και C.
  • Ειδικά οι κόκκινες ποικιλίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συστατικά με αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας