Παλαιότερες μελέτες καταδείκνυαν την αρνητική επίδραση των αυγών στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, συνιστώντας τον αποκλεισμό τους από το μενού τους.

Τώρα, νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη φέρνει ξανά στο τραπέζι των διαβητικών τα αυγά.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, η κατανάλωση αυγών δεν επηρεάζει αρνητικά την υγεία των εν λόγω ασθενών. Απεναντίας, αποδεικνύεται αρκετά ωφέλιμη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανέλυσαν στοιχεία από δύο ομάδες ανθρώπων με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2. Η μία ομάδα ακολούθησε διατροφή με πολλά αυγά -2 την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα- και η άλλη υιοθέτησε διατροφή με λιγότερα από 2 αυγά εβδομαδιαίως.

Αφού μέτρησαν την επίδραση των συγκεκριμένων διατροφών στους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και για διαβήτη, διαπίστωσαν ότι δεν καταγράφηκαν σημαντικές διαφορές στα επίπεδα χοληστερόλης μεταξύ των 2 ομάδων μετά από 3 μήνες, ενώ και οι δύο ομάδες είχαν παρόμοια πρόσληψη πρωτεϊνών.

Ωστόσο, η ομάδα με τα πολλά αυγά δήλωσε ότι πεινούσε λιγότερο και ένιωθε μεγαλύτερο κορεσμό μετά το πρωινό που περιείχε αυγά.

Έτσι, οι ερευνητές υποψιάζονται ότι τα αυγά αποτελούν σύμμαχο κατά της παχυσαρκίας, καθώς η κατανάλωσή τους παρέχει στον οργανισμό μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ