Όσοι τρώνε τέσσερις ή περισσότερες μερίδες πατάτες μέσα στην εβδομάδα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι πατάτες είναι από τις τροφές με την μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Η σχέση τους με την υπέρταση δεν είχε έως τώρα μελετηθεί επισταμένα.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς και του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστόνης, με επικεφαλής τη Λέα Μπόργκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 187.000 άνδρες και γυναίκες, που δεν είχαν υπέρταση στην έναρξη της 20ετούς μελέτης.

Αποδείχθηκε ότι, όσοι έτρωγαν τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα πατάτες από αυτούς που κατανάλωναν μία φορά το μήνα, είχαν αυξημένο κίνδυνο, κατά 11% για εμφάνιση υπέρτασης.

Υποστηρίζουν επίσης ότι όσο αντικαθιστούμε τις πατάτες με μη αμυλούχα λαχανικά, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος.

Οι πατάτες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να αυξήσουν απότομα το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.

SHARE


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ..
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.