Πόσες φορές έχετε πέσει για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείτε ή χωρίς να πλύνετε τα δόντια σας; Μπορεί λόγω κούρασης ή… τεμπελιάς οι καθιερωμένες συνήθειες πριν τον ύπνο να σας φαίνονται βουνό, ωστόσο όσο πιο συχνά παραλείπονται τόσο περισσότερο μπορούν να σας βλάψουν. 

Κοιμάστε με το μακιγιάζ. Το δέρμα σας χρειάζεται να αναπνέει και κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ είναι σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας ακόμα και αν δεν έχετε βαφτεί, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση το επηρεάζει.

Δεν χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ μεσοδόντιο βουρτσάκι ή δεν βουρτσίζετε καθόλου τα δόντια σας. Πιθανόν να σκέφτεστε «τι πειράζει να τα παραλείψω μια φορά», αλλά στην πραγματικότητα η μια αναβολή θα φέρει την άλλη και δεν θα αργήσετε να δείτε τις επιπτώσεις στην στοματική κοιλότητα. Ειδικά αν έχετε τάση για ουλίτιδα, είναι σημαντικό να μην παραλείπετε το βούρτσισμα και το μεσοδόντιο βουρτσάκι.

Κοιμάστε με τους φακούς επαφής. Όταν κοιμάστε με τους φακούς επαφής, το μάτι δεν ογυξονώνεται καλά, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης. Ακόμα και αν οι φακοί που έχετε είναι κατάλληλοι για τον ύπνο, φροντίστε να τους αφαιρείτε για να ξεκουράζονται τα μάτια σας.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ