Μερικές καθημερινές συνήθειες που νομίζουμε ότι δεν έχουν καμία επίπτωση στην υγεία των ματιών μας, είναι τελικά βλαβερές μιας και αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας λοίμωξης. Ποιες είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσουν πρόβλημα στα μάτια και στην όραση;

Βγαίνετε έξω χωρίς γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλά μια στυλιστική επιλογή αλλά ένα μέσο προστασίας των ματιών από τις ακτίνες UVA και UVB.

Τρίβετε συχνά τα μάτια σας. Αν συνηθίζετε να τρίβετε τα μάτια σας όταν είστε κουρασμένοι, όταν νιώθετε αμηχανία ή επειδή απλά σας έχει γίνει συνήθεια, αφενός κινδυνεύετε να μεταφέρετε μικρόβια από τα χέρια σας, αφετέρου αυξάνετε τις πιθανότητες εμφάνισης μιας πάθησης που λεπταίνει το πάχος του κερατοειδούς με επιπτώσεις στην ποιότητα της όρασης.

Κάνετε ντους ή πλένετε το πρόσωπό σας ενώ φοράτε φακούς επαφής. Το νερό περιέχει μικροοργανισμούς που αν μεταφερθούν στο φακό επαφής μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις στον κερατοειδή.

Δεν βγάζετε τους φακούς επαφής όταν κοιμάστε. Αν φοράτε τους φακούς επαφής κατά τη διάρκεια του ύπνου – συνήθως του μεσημεριανού – αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης του ματιού. Αυτό συμβαίνει γιατί αν κάποιο μικρόβιο μπει στο μάτι, θα παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ