Το super ρόφημα με τις αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το θαυματουργό πράσινο τσάι, δεν βοηθάει μόνο στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση της ευεξίας του οργανισμού, αλλά καταπολεμά και την ακμή. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μιας μικρής έρευνας του Πανεπιστημίου Yang-Ming στην Ταϊβάν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 80 γυναίκες ηλικίας 25 έως 45 ετών με μέτρια έως βαριά ακμή, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στην μία ομάδα οι ερευνητές έδιναν καθημερινά για 4 εβδομάδες πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη και στην άλλη placebo. Μετά τις 4 εβδομάδες το πρόβλημα ακμής περιορίστηκε στις γυναίκες που κατανάλωναν το πράσινο τσάι και μάλιστα στις πιο «δύσκολες» περιοχές της μύτης και του πηγουνιού.

Τι είναι αυτό που κάνει το πράσινο τσάι, όπλο κατά της ακμής; Ένα αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό συστατικό του, η λεγόμενη γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG), που καταπολεμά, επίσης, το κοιλιακό λίπος. Πριν λοιπόν προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε την ακμή με καλλυντικά ή φαρμακευτικά προϊόντα, κάντε μια δοκιμή με πράσινο τσάι.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ