Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σεντόνια, τις πιτζάμες και τις πετσέτες μας; Καθώς τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, καλό είναι φροντίζουμε να τα αλλάζουμε συχνά καθώς αυτά τα είδη είναι φυσικό να κουβαλούν και τα περισσότερα μικρόβια.

  • Καλό είναι να αλλάζουμε πιτζάμες μια φορά την εβδομάδα. Οι πιτζάμες καθώς έρχονται σε επαφή με το σώμα μας αρκετές ώρες καθημερινά, συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα του δέρματος και μικροοργανισμούς. Αυτοί κατά βάση δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, εάν κάποιοι από αυτούς (π.χ. E-coli) μεταφερθούν στο ουροποιητικό πιθανόν να προκαλέσουν ενοχλήσεις.
  • Οι πετσέτες μπάνιου καλό είναι να αλλάζονται ανά τρεις χρήσεις, καθώς συγκεντρώνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αλλά και βακτήρια από την επιδερμίδα.
  • Η πετσέτα της κουζίνας καλό είναι να αλλάζει καθημερινά, μιας και μικροοργανισμοί ή μικρόβια που υπάρχουν σε ωμά τρόφιμα είναι πιθανό να μεταφερθούν στην πετσέτα, στη συνέχεια στα χέρια μας ή και σε άλλες τροφές.
  • Τα σεντόνια καλό είναι να πλένονται κάθε εβδομάδα και η κρεβατοκάμαρα να αερίζεται επαρκώς ώστε να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί που είναι υπεύθυνοι και για αλλεργίες.
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ