Μπορεί να είστε ικανοποιημένοι από το πόσο καλά τα καταφέρνετε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, από το γεγονός ότι το μυαλό σας να δουλεύει ρολόι από το πρωί μέχρι το βράδυ και ότι είστε συνεπείς στις περισσότερες ή ακόμα και σε όλες υποχρεώσεις σας. Αυτοί όμως οι έντονοι ρυθμοί που οι περισσότεροι έχουμε υιοθετήσει έχουν και τον αρνητικό τους αντίκτυπο: αυξημένο στρες, υψηλή πίεση, προβλήματα στον ύπνο, κούραση, πεσμένο ανοσοποιητικό… Και εκεί κάπου αναδεικνύεται η αξία του να μην κάνει κανείς τίποτα! Να μπορεί να ρίχνει τους ρυθμούς, να χαλαρώνει, να απολαμβάνει κάτι και τελικά να ξεκουράζει μυαλό και σώμα. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορεί να το πετύχει αυτό.

Ακολουθούμε ένα «αργό» χόμπι, όπως τη ζωγραφική ή το πλέξιμο. Αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν στη διατήρηση της εσωτερικής ηρεμίας και μας μαθαίνουν να απολαμβάνουμε κάτι που κάνουμε αργά.

Περπατάμε αργά κάνοντας βόλτα. Αντί να τρέχουμε σαν τρελοί για να προλάβουμε, επιλέγουμε να περπατάμε αργά, κάτι που θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε.

Αφήνουμε στην άκρη το ρολόι ειδικά τις ημέρες που δεν δουλεύουμε και αποφεύγουμε να βάλουμε ξυπνητήρι το Σαββατοκύριακο.

Διαλογιζόμαστε για λίγα λεπτά και εξασκούμαστε στις αναπνοές. Βρίσκουμε ένα ήσυχο μέρος, καθόμαστε, κλείνουμε τα μάτια μας, παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή, την κρατάμε για 3˝ και εκπνέουμε για λίγο περισσότερο, για 5˝, ώστε να χαλαρώσουμε.

Αποφασίζουμε ότι θα απολαύσουμε κάτι μέσα στην ημέρα, π.χ. τον καφέ ή το φαγητό μας, χωρίς να βιαζόμαστε να τελειώσουμε για να κάνουμε κάτι άλλο.

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ