Η λαχτάρα μας να καταβροχθίσουμε ένα πιάτο μακαρόνια ή να φάμε ολόκληρη τη φρατζόλα το ψωμί οφείλεται σε μια «νέα» γεύση, η οποία πυροδοτεί την ανάγκη μας για υδατάνθρακες, σύμφωνα με τους ερευνητές του Τμήματος Διατροφικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Μέχρι τώρα θεωρείτο ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε πέντε βασικές γεύσεις: γλυκό, αλμυρό, πικρό, ξινό και τη γεύση «umami» που προστέθηκε στη λίστα πριν επτά χρόνια. Όμως οι ερευνητές θεωρούν πως η γλώσσα μας έχει την ικανότητα να ανιχνεύσει τους υδατάνθρακες σε τρόφιμα, όπως τα μακαρόνια, οι πατάτες και το ψωμί και μάλιστα πριν ακόμα διασπαστούν σε σάκχαρα.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Juyun Lim εξηγεί ότι η γεύση αυτή ακόμη δεν μπορεί να τοποθετηθεί στις βασικές αφού δεν έχουν εντοπιστεί οι συγκεκριμένοι υποδοχείς της στο στόμα.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας