Όσα αποσμητικά κι αν έχετε δοκιμάσει, όση ποσότητα από αυτά κι αν βάζετε, η άσχημη μυρωδιά που αναδύεται από τον ιδρώτα της μασχάλης δεν λέει να εξαφανιστεί

Έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Medical Hypotheses, υποστηρίζει ότι η κακοσμία εντείνεται από την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου λαχανικού, το οποίο μάλιστα είναι από τα κοινά και δημοφιλή, που υπάρχει σε κάθε κουζίνα.

Ο λόγος για τη ντομάτα.

tomato

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συστηματική κατανάλωση ντομάτας συνδέεται με αύξηση της μυρωδιά του ιδρώτα που παράγεται στις μασχάλες.

Ο υπαίτιος δεν είναι ο καρπός του εν λόγω λαχανικού, αλλά το κοτσάνι του. Αυτό περιέχει ένα έλαιο, που αποτελείται από τερπένια, ουσίες που προσδίδουν σε φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό τους χρώμα και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Τα τερπένια συμβάλλουν στην κακοσμία του σώματος, εξαιτίας της διαδικασίας διάσπασης τους από ένζυμα κατά την οποία παράγονται χημικές ουσίες.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ