Πονοκέφαλος, τάση για εμετό, δυσκολία συγκέντρωσης, αδυναμία… Είναι μόλις μερικά από τα συμπτώματα που προκαλεί η υπερκατανάλωση αλκοόλ και που οφείλονται κυρίως στην αφυδάτωση, που προκαλείται στον οργανισμό.

Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές από τον Οργανισμό Ερευνών CSIRO, το αντίδοτο για το μεθύσι κρύβεται σε ένα σύνηθες φρούτο. Στο… αχλάδι.

Όπως υποστηρίζουν, η κατανάλωση του χυμού του αχλαδιού ή ολόκληρου του αχλαδιού πριν τη βραδινή έξοδο, μειώνει την ποσότητα του οινοπνεύματος στο αίμα, καθώς ενεργοποιεί βασικά ένζυμα που εμπλέκονται στο μεταβολισμό της αλκοόλης.

«Η επίδραση αποδείχθηκε μόνο όταν τα αχλάδια τρώγονταν πριν την κατανάλωση αλκοόλ. Αντίθετα, δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη ότι η λήψη τους μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της μέθης», υπογραμμίζει η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μάνι Νόακς.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ