Χρησιμοποιείται σε γλυκά, ροφήματα και σάλτσες και ειδικότερα τις ημέρες των εορτών προτιμάται από πολλές νοικοκυρές, διότι «χαρίζει» πικάντικο και ιδιαίτερο άρωμα στα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Όπως προειδοποιούν όμως οι ειδικοί ο κίνδυνος να προκαλέσει δηλητηρίαση, αν δεν καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες, είναι μεγάλος…

Ο λόγος για το μοσχοκάρυδο, το μπαχαρικό που προέρχεται από διάφορα είδη δέντρων του γένους Myristica, που ευδοκιμούν στις Νήσους Μπάντα στις Μολούκες Νήσους (ή Νησιά των μπαχαρικών) της Ινδονησίας.

Η επικινδυνότητά του για τον ανθρώπινο οργανισμό οφείλεται σε μία χημική ουσία που περιέχει, την μυριστικίνη και η οποία έχει ψυχοδραστικές ιδιότητες.

Συνεπώς, η κατάχρηση μοσχοκάρυδου ενδέχεται να προκαλέσει:

  • Έντονο αίσθημα νωθρότητας και αποπροσανατολισμού
  • Ναυτία
  • Παράνοια

Η συνιστώμενη ποσότητα μοσχοκάρυδου στα φαγητά είναι μία κοφτή κουταλιά του γλυκού.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ..

To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.