Χρησιμοποιείται σε γλυκά, ροφήματα και σάλτσες και ειδικότερα τις ημέρες των εορτών προτιμάται από πολλές νοικοκυρές, διότι «χαρίζει» πικάντικο και ιδιαίτερο άρωμα στα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Όπως προειδοποιούν όμως οι ειδικοί ο κίνδυνος να προκαλέσει δηλητηρίαση, αν δεν καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες, είναι μεγάλος…

Ο λόγος για το μοσχοκάρυδο, το μπαχαρικό που προέρχεται από διάφορα είδη δέντρων του γένους Myristica, που ευδοκιμούν στις Νήσους Μπάντα στις Μολούκες Νήσους (ή Νησιά των μπαχαρικών) της Ινδονησίας.

Η επικινδυνότητά του για τον ανθρώπινο οργανισμό οφείλεται σε μία χημική ουσία που περιέχει, την μυριστικίνη και η οποία έχει ψυχοδραστικές ιδιότητες.

Συνεπώς, η κατάχρηση μοσχοκάρυδου ενδέχεται να προκαλέσει:

  • Έντονο αίσθημα νωθρότητας και αποπροσανατολισμού
  • Ναυτία
  • Παράνοια

Η συνιστώμενη ποσότητα μοσχοκάρυδου στα φαγητά είναι μία κοφτή κουταλιά του γλυκού.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ