Μπορεί να συνηθίζουμε να βάζουμε τα περισσότερα τρόφιμα στο ψυγείο για να συντηρηθούν, ωστόσο κάποια από αυτά είναι καλύτερο να τα διατηρούμε εκτός για να διατηρούν τη φρεσκάδα και την ποιότητά τους. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

  • Οι ντομάτες αναδεικνύουν περισσότερο το άρωμα και τη γεύση τους εκτός ψυγείου. Διατηρούνται περίπου 10 ημέρες, ειδικά αν τις έχουμε αγοράσει άγουρες.
  • Οι μπανάνες επίσης διατηρούνται εκτός ψυγείου αρκετά ειδικά αν είναι άγουρες. Η ψύξη μειώνει τη γεύση τους και διάφορα θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι πιο πιθανό να τις μαυρίσει.
  • Τα μυρωδικά, όπως μαϊντανός και δυόσμος, διατηρούνται σε ένα ποτήρι με νερό εντός ψυγείου αν τα έχετε αγοράσει σε ματσάκια. Η καλύτερη λύση όμως είναι να φυτέψετε σε γλάστρες ώστε να έχετε πάντα φρέσκα μυρωδικά για το μαγείρεμα ή τη σαλάτα.
  • Αν συνηθίζετε να βάζετε το ψωμί στο ψυγείο, κάντε μια μικρή αλλαγή και τοποθετήστε το στην κατάψυξη σε φέτες όταν όμως είναι ακόμα φρέσκο. Για να το καταναλώσετε είτε το αφήσετε να ξεπαγώσει, είτε το ζεσταίνετε στο φούρνο.
  • Το σκόρδο στο ψυγείο χάνει τη γεύση του και είναι πιθανό να μουχλιάσει γρήγορα. Γενικά αντέχει περίπου 2 μήνες σε κάποιο ντουλάπι αποθήκευσης, αλλά μόλις κόψετε ένα κεφάλι είναι καλύτερο να το καταναλώσετε το μέσα σε 10 μέρες.
  • Ζεστό φαγητό. Για να αποθηκεύσετε το φαγητό στο ψυγείο πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από το μαγείρεμα για να έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά αν το βάλετε στο ψυγείο, ενώ είναι ακόμα ζεστό, οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.