Βήχει γιατί είναι κρυωμένο ή γιατί έχει αλλεργία; Είναι ύποπτες οι κοκκινίλες στο δέρμα του; Βαριανασαίνει τις ημέρες που έχει υγρασία; Αν κάποια συμπτώματα που εμφανίζει κατά καιρούς το παιδί σας, σας φαίνονται περίεργα, ερευνήστε το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιας αλλεργίας.

Έχει κάποιος από τους γονείς αλλεργία; Όταν και οι δύο γονείς είναι αλλεργικοί, τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί να κληρονομήσει κάποια αλλεργία. Επομένως αν έχετε ιστορικό αναφυλαξίας σε κάποια φαγητό ή τσίμπημα εντόμου, εξετάστε το παιδί σας για να διαπιστώσετε αν είναι και εκείνο αλλεργικό.

Το δέρμα του σε κάποια σημεία είναι κόκκινο και ξηρό. Η εμφάνιση εκζέματος αυξάνει ελαφρώς την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας αλλεργίας. Για παράδειγμα το έκζεμα που συνδυάζεται με κάποια τροφική αλλεργία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης άσθματος.

Συχνά το γέλιο ή το κλάμα συνοδεύονται από έντονο και επίμονο βήχα. Αν ο βήχας επιμένει ενδέχεται να αποτελεί σημάδι αλλεργίας που προκαλείται από σκόνη, σωματίδια σκόνης ή από το τρίχωμα των ζώων.

Η αναπνοή του είναι σφυριχτή, κοφτή και επιδεινώνεται με τον κρύο αέρα και την υγρασία. Χωρίς να σημαίνει ότι ένα παιδί με άσθμα έχει οπωσδήποτε τα παραπάνω συμπτώματα, η δυσκολία αναπνοής είναι ένα συχνό σημάδι αυτού του τύπου αλλεργίας.

Κάνει εμετό ή έχει κοιλόπονο αμέσως μετά το φαγητό. Αυτά είναι τα συμπτώματα κάποιας τροφικής αλλεργίας που εμφανίζονται άμεσα, από μερικά λεπτά μέχρι μισή ώρα μετά την κατανάλωση της τροφής.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ