Μπορεί να επηρεάσει ο χώρος που τρώμε την ποσότητα της τροφής που θα καταναλώσουμε; Κι όμως υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά που είναι καλύτερο να αποφεύγουμε στο περιβάλλον όπου τρώμε για να μην μας ανοίγει η όρεξη παραπάνω από όσο χρειάζεται.

Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι χώροι στους οποίους κυριαρχούν τα κόκκινα και κίτρινα χρώματα, στον τοίχο ή στα έπιπλα, αυξάνουν την όρεξη για φαγητό. Μάλιστα οι άνθρωποι που έτρωγαν σε ένα τέτοιο περιβάλλον κατανάλωναν το φαγητό τους πολύ γρήγορα.

Άλλα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την κατανάλωση του φαγητού είναι το έντονο φως και η δυνατή μουσική. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής από όσους τρώνε σε έναν χώρο με χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.