Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ενεργειακά ποτά είναι ένας τρόπος να πάρει ενέργεια ο οργανισμός μας όταν πραγματικά την χρειάζεται. Πόσο επικίνδυνα όμως είναι αυτά τα ποτά για την υγεία μας; Μια έρευνα μας αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα ενεργειακά ποτά.

Οι εταιρείες που τα παράγουν ισχυρίζονται ότι αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και σας βοηθούν να ασκείστε καλύτερα. Πολλοί  ειδικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι τα energy drinks είναι πεταμένα χρήματα και ότι θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την υγεία.

Προειδοποιούν ότι όχι μόνο δεν είναι ευεργετικά για την υγεία μας, αλλά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και θερμίδων που συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού μας βάρους. Οι πανεπιστημιακοί από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ κατηγορούν επίσης τις εταιρείες ότι παραπλανούν όσους γυμνάζονται προσπαθώντας να τους πείσουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της αφυδάτωσης. Τονίζουν επίσης ότι είναι ίσως πιο επικίνδυνο να πίνουν υπερβολικές ποσότητες από τα ποτά αυτά, γιατί μπορεί να προκληθεί υπερνατριαιμία, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση όπου τα κύτταρα του εγκεφάλου «πρήζονται».

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ