Ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν με επιτυχία μια νέα θεραπεία αντισωμάτων, η οποία βοηθά στο να κρατά υπό έλεγχο τον ιό HIV στους χρόνια πάσχοντες , ακόμη και όταν διακόπτεται η αντιική θεραπεία.

Οι κλινικές δοκιμές έγιναν σε 13 ασθενείς με HIV-1, στους οποίους χορηγήθηκε το αντίσωμα 3BNC117.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μίχελ Νουσεντσβάιγκ του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature«, χορήγησαν το συγκεκριμένο ισχυρό αντίσωμα τέσσερις φορές, με ενδιάμεσα διαλείμματα διάρκειας δύο εβδομάδων.
Στους ασθενείς που έκαναν την πειραματική θεραπεία, η «αφύπνιση» του ιού καθυστέρησε σημαντικά. Ο ιός HIV-1 επανεμφανίσθηκε μετά από σχεδόν δέκα εβδομάδες κατά μέσο όρο, έναντι μόνο 2,6 εβδομάδων σε όσους δεν είχαν πάρει το αντίσωμα.

Οι ερευνητές δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η νέα θεραπεία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο για την πρόληψη και θεραπεία του HIV.

Σημειώνεται ότι οι ασθενείς με AIDS λαμβάνουν αντιικά φάρμακα που εμφανίζουν σχετική αποτελεσματικότητα ωστόσο όταν διακόπτουν τη θεραπεία, ο ιός συχνά επανεμφανίζεται.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ