Είναι ενοχλητικό όταν εμφανίζεται αλλά μπορείτε εύκολα να το αντιμετωπίσετε με 5 απλά βήματα. Ο λόγος για το κριθαράκι στο μάτι, που προκαλείται λόγω λοίμωξης των αδένων από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου και εμφανίζεται στην εξωτερική επιφάνεια του βλεφάρου, θυμίζοντας σπυράκι. Τι πρέπει να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε;

  1. Εφαρμόστε κομπρέσες. Μέχρι να φύγει το κριθαράκι μόνο του, όπως γίνεται συνήθως μετά από δύο με τρεις ημέρες, δοκιμάστε να απαλύνετε τον πόνο αλλά και να επιταχύνετε την επούλωση εφαρμόζοντας ζεστές κομπρέσες στο κλειστό βλέφαρο.
  2. Αποφύγετε να ερεθίσετε και άλλο το σημείο της λοίμωξης, να μην φοράτε φακούς επαφής για το διάστημα που εμφανίζεται το κριθαράκι, αποφύγετε το μακιγιάζ και μην το ακουμπάτε με τα χέρια σας.
  3. Εφαρμόστε ειδική αλοιφή ή ειδικές σταγόνες αφού συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας.
  4. Μην κουράζετε τα μάτια σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή για πολλές ώρες ή αν είναι απαραίτητο, φροντίστε να κάνετε ενδιάμεσα διαλείμματα. Επίσης αποφύγετε να διαβάζετε με χαμηλό φωτισμό.
  5. Αφήστε το κριθαράκι να υποχωρήσει μόνο του αλλά αν τα συμπτώματα εξακολουθούν να σας ταλαιπωρούν μία εβδομάδα μετά, επισκεφθείτε τον γιατρό σας.
SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ