Η κατανάλωση έστω και μιας χούφτας διάφορων ειδών μούρων (μύρτιλo, βατόμουρα, φράουλες) ή σταφυλιών μερικές ημέρες την εβδομάδα είναι αρκετά για να διατηρήσουν το βάρος του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της East Anglia η οποία δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal.

Οι ερευνητές αφού εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 124.000 ατόμων στις ΗΠΑ για πάνω από 24 χρόνια διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν συχνά μούρα ή σταφύλια δεν έπαιρναν κιλά για πάνω από δύο δεκαετίες, ενώ μάλιστα κάποιοι αδυνάτιζαν. Οι «θαυματουργές» ιδιότητες των εν λόγω τροφών σε σχέση με το βάρος οφείλονται στα φλαβονοειδή, που συμβάλλουν στη μείωση του ρυθμού απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι ενήλικες συνήθως παίρνουν ένα με δύο κιλά κάθε 4 χρόνια κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, ωστόσο όσοι κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή κατάφερναν να διατηρούν το βάρος τους σταθερό. Τα φλαβονοειδή υπάρχουν επίσης σε μικρότερες ποσότητες στο τσάι, στα μήλα και στα κρεμμύδια.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ