Έχετε σκεφτεί ποτέ πως αν υποφέρετε από αϋπνία, δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ή το πρωί ξυπνάτε κουρασμένοι, πιθανόν να σαμποτάρετε οι ίδιοι τον εαυτό σας; Αν έχετε αποκτήσει κάποιες από τις παρακάτω συνήθειες, ήρθε η ώρα να τις αποφύγετε.

Μην τρώτε σοκολάτα πριν τον ύπνο. Πριν αναρωτηθείτε γιατί να φταίει η σοκολάτα για τις δικές σας αϋπνίες, είναι σημαντικό να μάθετε πως περιέχει αρκετή καφεΐνη για να σας κρατήσει ξάγρυπνους.

Αποφύγετε να σερφάρετε στον υπολογιστή ή να παίζετε παιχνίδια στο κινητό σας λίγο πριν κοιμηθείτε. Μπορεί να θεωρείτε πως αυτή η συνήθεια σας χαλαρώνει, όμως η ακτινοβολία των εν λόγω συσκευών και συγκεκριμένα αυτό το γαλαζωπό φως που εκπέμπουν μειώνει την έκκριση της ορμόνης του ύπνου, της μελατονίνης.

Αποφύγετε το βραδινό ντους αν συνηθίζετε να κάνετε το πρωί. Αν συνηθίζετε να κάνετε ντους το πρωί για να ξυπνήσετε πιο εύκολα, αποφύγετε να το επαναλάβετε το βράδυ γιατί ενδέχεται να στείλετε λανθασμένα μηνύματα στον εγκέφαλο.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί να θεωρείτε πως ένα ποτήρι κρασί θα σας στείλει πιο εύκολα στο κρεβάτι, στην πραγματικότητα όμως το αλκοόλ επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεστε αρκετά.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ