Ένας μεγάλος εγκέφαλος εγγυάται αυξημένο IQ; Μάλλον, όχι. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Neuroscience & Biobehavioral Reviews.

Σύμφωνα με τους ερευνητές των Γνωσιακών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, με επικεφαλής τον Δρ. Γιακόμπ Πίτσινγκ, που ανέλυσαν στοιχεία από 148 έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερους από 8.000 ανθρώπους, η εξυπνάδα ενός ανθρώπου δεν συνδέεται με το μέγεθος του εγκεφάλου, αλλά με την εγκεφαλική δομή, δηλαδή με τον τρόπο που δομείται το όργανο αυτό.

«Η σχέση που παρατηρήθηκε σημαίνει ότι το μέγεθος του εγκεφάλου παίζει ελάσσονα ρόλο όσον αφορά στην εξήγηση των επιδόσεων σε τεστ εξυπνάδας στους ανθρώπους», δήλωσε ο Δρ. Πίτσινγκ και υπογράμμισε ότι:

«Οι άνδρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι είναι πιο ευφυείς από εκείνες».

Μάλιστα, τόνισε ότι οι άνθρωποι με ανώμαλα μεγάλο εγκέφαλο παρατηρήθηκε ότι είχαν επιδόσεις κάτω του μέσου όρου στα τεστ ευφυΐας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ