Το καλοκαίρι έκανε την εμφάνιση του με πολύ ζεστό καιρό και πολλούς καύσωνες. Η ζέστη πολλές φορές είναι κακός σύμμαχος για την υγεία μας καθώς επηρεάζει κατά πολύ την καθημερινότητα μας. Επειδή λοιπόν φαίνεται πως από εδώ και πέρα η θερμοκρασία ολοένα και θα ανεβαίνει το καλό θα ήταν όλοι μας να λάβουμε μέτρα προστασίας κατά του καύσωνα.

Γενικές οδηγίες προφύλαξης

  1. Το ντύσιμο μας πρέπει να είναι ελαφρύ και ανοιχτόχρωμο. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα σκουρόχρωμα ρούχα καθώς τραβάνε την ζέστη πάνω τους και αυτό μας φέρνει περαιτέρω δυσφορία.
  2. Πρέπει να φοράμε καπέλο όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Αυτό θα πρέπει να είναι ελαφρύ και να αφήνει στο κεφάλι μας το περιθώριο να αερίζεται.
  3. Καλό θα ήταν να φοράμε γυαλιά ηλίου. Η προστασία των ματιών μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη.
  4. Αποφύγετε όσο μπορείτε την βαριά εργασία αλλά και την εργασία σε εξωτερικούς χώρους. Πολλές φορές το σώμα καταπονείτε τόσο πολύ από την ζέστη που μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμικά επεισόδια
  5. Μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών και περιορισμός στα λιπαρά.
  6. Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης συνιστάται η αποφυγή λήψης οινοπνευματωδών ποτών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ