Υπάρχει μία λέξη, λοιπόν, που στο άκουσμά της οι γυναίκες αποστρέφουν αυτομάτως το βλέμμα τους από το συνομιλητή τους και ξινίζουν το πρόσωπό τους, εκδηλώνοντας έτσι το αίσθημα αηδίας που της περικλείει εκείνη τη στιγμή.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην περίπτωση των γυναικών που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποστηρίζει έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία εσωρούχων Knix Wear σε συνεργασία με το γλωσσολόγο Μαρκ Λίμπερμαν του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Μελέτησαν το φαινόμενο της λεξιλογικής αποστροφής σε δείγμα 500 γυναικών, διαπιστώνοντας ότι η αποστροφή προκαλείται από την ίδια τη λέξη –το άκουσμα ή τη θέασή της- κι όχι από κάποιο γραμματικό σφάλμα.

Η λέξη που βρέθηκε στην κορυφή και αναδείχθηκε ως εκείνη που προκαλεί τη μεγαλύτερη αηδία στο γυναικείο φύλο είναι η λέξη moist, ελληνιστί υγρός.

Για αυτή τη δυσάρεστη κατάκτηση ευθύνεται η κατάληξη -oist της λέξης στην αγγλική γλώσσα, διότι για να προφερθούν τα δύο φωνήεντα και να εκφωνηθεί η λέξη πρέπει το πρόσωπο και το στόμα κυρίως να κάνουν συγκεκριμένους σπασμούς, οι οποίοι υποσυνείδητα συνδέονται με το αίσθημα της απέχθειας.

Επίσης, οι συνειρμοί που συνοδεύουν τη λέξη αφορούν ως επί το πλείστον σωματικές απεκκρίσεις, δυσάρεστες μυρωδιές και βρωμιά.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ