Η αιμορραγία των ούλων είναι ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοείται μιας και τα υγιή ούλα δεν αιμορραγούν ποτέ. Συνήθως αποτελεί ένδειξη κάποιας ασθένειας των ούλων, ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας, επομένως είναι σημαντική τόσο η επίσκεψη σε κάποιον οδοντίατρο όσο και η πιο προσεκτική στοματική υγιεινή. Τι γνωρίζουμε για την αιμορραγία στα ούλα;

  • Καθώς αρκούν 3 βδομάδες ελλιπούς υγιεινής για να εκδηλωθεί ουλίτιδα είναι πολύ σημαντικό το συχνό και σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Μαζί με το βούρτσισμα είναι καλό να χρησιμοποιούμε νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια.
  • Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ούλων. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, και γενικά τροφών που είναι πηγές ασβεστίου, βιταμίνης D, βιταμίνης C, μαγνησίου και αντιφλεγμονωδών συστατικών συμβάλλει στην υγειά των δοντιών και των ούλων.
  • Η αιμορραγία των ούλων μπορεί να παρουσιάζει περιόδους έξαρσης και ύφεσης, αντίστοιχα με την εξέλιξη της φλεγμονής που χαρακτηρίζεται από περιοδικότητα.
  • Η χρήση των στοματικών διαλυμάτων δεν επηρεάζει την αιμορραγία των ούλων και δεν μπορεί να θεραπεύσει την ουλίτιδα ή την περιοδοντίτιδα.
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η αιμορραγία των ούλων είναι αυξημένη, λόγω των ορμονικών διακυμάνσεων που επιβαρύνουν την αιμορραγία. Για αυτό και είναι σημαντικό στην αρχή της εγκυμοσύνης να θεραπευτεί η πιθανή ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα που προϋπάρχει.
  • Οι διαβητικοί ασθενείς είναι πιο πιθανό να δουν έντονη αιμορραγία και περιοδοντικά αποστήματα.
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ