Οι γυναίκες που πίνουν λίγη μπίρα, κινδυνεύουν λιγότερο από το να υποστούν έμφραγμα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Όπως προέκυψε από τα ευρήματά της, εκείνες που πίνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, διατρέχουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσες πίνουν είτε πολλή μπίρα είτε καθόλου

Eρευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Δρ. Ντομινίκ Χάνγκε ανέλυσαν στοιχεία από 1.500 γυναίκες για περίοδο 32 ετών.

Συγκεκριμένα, συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπίρας, κρασιού, βότκας κ.α.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφραγμάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, 185 γυναίκες έπαθαν έμφραγμα και 162 εγκεφαλικό, ενώ 160 εμφάνισαν διαβήτη και 345 καρκίνο.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ενώ από την άλλη η περιορισμένη κατανάλωση μπίρας φαίνεται να προστατεύει από έμφραγμα.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί κατά πόσο η μέτρια κατανάλωση κρασιού έχει ανάλογα θετική επίδραση σε μια γυναίκα, πράγμα για το οποίο χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο σκανδιναβικό ιατρικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Primary Health Care«.

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ