Με το σκηνικό του καιρού να έχει αρχίσει σταδιακά να θυμίζει χειμώνα, οι χονδρές πιζάμες και οι ζεστές κουβέρτες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα σπίτια των περισσοτέρων. Δεν είναι όμως οι μοναδικές που μπορούν να μας ζεστάνουν…

Ένας άλλος φυσικός τρόπος για να ζεσταθούμε είναι η διατροφή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Reader’s digest, υπάρχουν τρεις τροφές που αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και μας διατηρούν ζεστούς και χαρούμενους.

  1. Πράσινο τσάι: Χάρη στην καφεΐνη και τα φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που περιέχει, τις λεγόμενες κατεχίνες, το πράσινο τσάι έχει θερμογενετικές ιδιότητες.
  2. Τζίντερ: Η γνωστή σε όλους πιπερόριζα οφείλει την ικανότητά της να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος στο συνδυασμό δύο χημικών ενώσεων: της ζιγγίβερης και της σογκαόλης.
  3. Λάδι καρύδας: Αλλιώς καρυδέλαιο έχει θερμογόνες ιδιότητες, χάρη στα λιπαρά του οξέα, τα οποία συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην ταχύτερη επούλωση τραυμάτων και στο αδυνάτισμα.
SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ