Ένα κομματάκι σοκολάτας καθημερινά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει ευεργετικά αποτελέσματα αφού μπορεί να βελτιώσει το κυκλοφορικό σύστημα του εμβρύου, αλλά και να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας, μιας επικίνδυνης κατάστασης για την έγκυο κατά την οποία αυξάνεται πολύ η αρτηριακή πίεση.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από σχετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ στον Καναδά που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα οφέλη της μικρής ποσότητας σοκολάτας κατά την εγκυμοσύνη δεν εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε φλαβανόλες. Οι φλαβανόλες είναι οι ωφέλιμες για την υγεία ουσίες που βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στο ακατέργαστο κακάο, αλλά μειώνονται όσο το κακάο επεξεργάζεται για να μετατραπεί σε σοκολάτα. Επομένως ακόμα και αν η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε φλαβανόλες είναι μικρή, τα οφέλη της στο κυκλοφορικό του εμβρύου παραμένουν.

Οι ερευνητές ωστόσο συστήνουν η κατανάλωση σοκολάτας στην εγκυμοσύνη να γίνεται με σύνεση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόσληψης πολλών θερμίδων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ