Οι πατάτες που έχουν πρασινίσει στο εσωτερικό τους και έχουν βγάλει φύτρες είναι καλύτερο να μην καταναλώνονται. Για ποιο λόγο πρέπει να τις αποφεύγουμε;

Αν φάμε μεγάλη ποσότητα από τις ώριμες αυτές πατάτες μπορεί να εμφανίσουμε συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως για παράδειγμα ναυτία, διάρροια, τάση για εμετό, κράμπες στο στομάχι, πονοκέφαλο και ζαλάδα.

Αυτό συμβαίνει γιατί το φως του ήλιου και η ζέστη πυροδοτούν την παραγωγή σολανίνης (solanine), μιας πικρής δηλητηριώδους χημικής ουσίας, την οποία περιέχουν σε υψηλά επίπεδα η φλούδα και οι μίσχοι της πατάτας.

Ακόμα και αν κανείς καθαρίσει τις πατάτες και πετάξει τα μέρη αυτά, θα έχουν και πάλι μια ελαφριά πικρή γεύση.

loading...
loading...
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.