Τη χρήση βιάγκρα με την καθυστέρηση στην εξάπλωση της ελονοσίας συνέδεσε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και ανοίγει το δρόμο για νέες θεραπείες κατά της μολυσματικής αυτής νόσου.

Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που διεξήγαγαν το CNRS, INSERM και τo Πανεπιστήμιο Παρισιού Ντεκάρτ στα Ινστιτούτα Κοσάν και Παστέρ, σε συνεργασία με τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, η χορήγηση βιάγκρα σε ασθενείς με ελονοσία θα μπορούσε να αναχαιτίσει την περαιτέρω εξάπλωσή της.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, με το «μπλε χαπάκι» θα μπορούσε να προληφθεί η μετάδοση των παρασίτων της ελονοσίας από τον ήδη ασθενή στα κουνούπια.

Οι ερευνητές κατόρθωσαν με το βιάγκρα να αλλάξουν τα κύτταρα του παρασίτου που προκαλεί τη νόσο και να αυξήσουν τη «δύναμη» της σπλήνας, απομακρύνοντας τον ιό από το αίμα. Αφαιρώντας, λοιπόν, το παράσιτο από τη ροή του αίματος, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εμποδίζουν την εξάπλωση της νόσου, μειώνοντας τον αριθμό των κουνουπιών-φορέων της ελονοσίας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS Pathogens.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ