Καλά νέα για τους εραστές της σοκολάτας! Επιβεβαιώνεται ξανά με μια νέα ανασκόπηση μελετών ότι το κακάο που εμπεριέχει η σοκολάτα κάνει τελικά καλό στην υγεία μας.

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα έτοιμοι να κάνουν συστάσεις για την ποσότητα και το είδος της σοκολάτας που παρέχει οφέλη στον οργανισμό, ενώ σημειώνουν ότι δεν πρέπει να αγνοεί κανείς τις θερμίδες και τη ζάχαρη που περιέχει η σοκολάτα.

Η ερευνήτρια Ξιαοτσέν Λιν, απόφοιτη του Πανεπιστημίου «Brown», και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν στοιχεία από 19 ελεγχόμενες μελέτες που είχαν συμπεριλάβει συνολικά 1.131 άτομα που είχαν κατανάλωση φλαβονοειδή από κακάο ή εικονικό σκεύασμα (placebo).

Συμπέραναν ότι όσοι προσλάμβαναν φλαβονοειδή από κακάο είχαν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων, ενώ το σώμα τους έκανε επίσης καλύτερη δουλειά στον έλεγχο της φλεγμονής και του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, η HDL («καλή») χοληστερόλη είχε αυξηθεί ελαφρώς στα άτομα που κατανάλωναν φλαβονοειδή από τροφές με βάση το κακάο.

Τα επίπεδα φλαβονοειδών είναι συνήθως υψηλότερα στη μαύρη σοκολάτα σε σχέση με τις σοκολάτες γάλακτος ή τις λευκές.

Η ανασκόπηση δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Nutrition.

 


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ