Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα πρωτεϊνών, που παράγεται τόσο στο δέρμα, όσο και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στα νύχια, στα μαλλιά και στα οστά.

Συμβάλλει καθοριστικά στο να προσφέρει στο δέρμα δύναμη, απαλότητα, λάμψη και ελαστικότητα, ώστε να διατηρεί τη νεανική του όψη «ζωντανή»..

Η παραγωγή κολλαγόνου εξαρτάται φυσικά από την ηλικία του ατόμου –όσο περνούν τα χρόνια μειώνεται-, αλλά και από τη διατροφή του.

Μάθετε λοιπόν ποιες είναι εκείνες οι τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο:

  1. Σπανάκι, χάρη στη λουτεΐνη, αντιοξειδωτικό που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.
  2. Λάχανο, χάρη στη βιταμίνη C που συμβάλει στον σχηματισμό του κολλαγόνου.
  3. Φασόλια, χάρη στη συμβολή τους στην παραγωγή υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό.
  4. Δαμάσκηνα, χάρη στα αντιοξειδωτικά τα οποία περιέχει και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
  5. Φιλέτο γαλοπούλας, χάρη στην πρωτεΐνη καρνοσίνη που περιέχει και η οποία επιβραδύνει την απώλεια ελαστικότητας του κολλαγόνου του δέρματος.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ