Αν θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη σας, δεν έχετε παρά να προσθέσετε στο φαγητό ή τα ροφήματά σας ένα μπαχαρικό που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush, το μπαχαρικό αυτό είναι η κανέλα, η οποία επηρεάζει θετικά τις ικανότητες απομνημόνευσης και μάθησης, καθώς δρα ως τονωτικό του εγκεφάλου.  

Το συμπέρασμα προέκυψε μετά από πειράματα σε ποντίκια τα οποία τρέφονταν με κανέλα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μπαχαρικό μεταβολιζόταν στον οργανισμό των ποντικιών σε βενζοϊκό νάτριο το οποίο όταν εισερχόταν στον εγκέφαλο των ποντικιών αύξανε τη δραστηριότητα των πρωτεϊνών (CREB) η οποία συσχετίζεται με τη μάθηση και τη μνήμη.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Neuroimmune Pharmacology.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας