Μπορεί το πλύσιμο του προσώπου να ακούγεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, όμως συχνά γίνονται λάθη που έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία του δέρματος. Ας δούμε τα πιο συχνά από αυτά.

Το νερό δεν έχει σωστή θερμοκρασία. Το πολύ ζεστό νερό είναι πιθανό να βλάψει το δέρμα, ενώ το κρύο νερό επίσης δεν κάνει καλό. Ιδανικό για να πλύνουμε το πρόσωπό μας είναι το χλιαρό νερό.

Το πλένουμε πιο συχνά από όσο είναι απαραίτητο, με αποτέλεσμα να απομακρύνουμε τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος. Καλό είναι, λοιπόν, να μην καθαρίζουμε το πρόσωπό μας παραπάνω από 1-2 φορές την ημέρα.

Κάνουμε υπερβολική απολέπιση. Μπορεί η απολέπιση να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αλλά αν υπερβάλλουμε τότε το δέρμα μας θα ερεθιστεί. Καλό είναι επίσης να επιλέγουμε όσο το δυνατόν πιο φυσικά προϊόντα απολέπισης.

Τρίβουμε την πετσέτα στο πρόσωπό μας για το σκουπίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανό να προκαλέσουμε ερεθισμούς και εκδορές. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με την πετσέτα ταμποναριστά.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ