Είναι το πιο καλοκαιρινό φρούτο, γευστικότατο, δροσερό και άκρως ευεργετικό. Τα οφέλη του για τον οργανισμό είναι τόσα πολλά που και φέτος το καλοκαίρι έχουμε πολλούς λόγους – εκτός από τη γεύση – για να το απολαμβάνουμε καθημερινά.

Είναι θρεπτικό αλλά με λίγες θερμίδες. Μπορεί να έχει λίγες θερμίδες αλλά είναι πολύ θρεπτικό. Εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνες Α και C καθώς και κάλιο., ένα συστατικό με αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνο δράση.

Ενυδατώνει τον οργανισμό. Το 92% του καρπουζιού είναι νερό, επομένως είναι ιδανική τροφή για ενυδάτωση το καλοκαίρι.

Προστατεύει την καρδιά και έχει αντικαρκινική δράση. Είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα συστατικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων ενώ προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου.

Επιταχύνει την ανάκαμψη των μυών μετά τη γυμναστική. Το καρπούζι περιέχει συστατικά που βοηθούν στην απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος από το μυϊκό σύστημα, που προκαλεί πόνο ή αίσθημα καύσου στους μύες.

Είναι καλή πηγή βιταμινών Β6 και Β1. Η πρώτη συμβάλλει στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία, ενώ η δεύτερη είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των υδατανθράκων.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ