Με μελανά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά. Τα προβλήματα ολοένα και διογκώνονται, με συνέπειες δραματικές για την υγεία και την περίθαλψη των κατοίκων της Περιφέρειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων.

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ορίστηκε η Πέμπτη 4 Ιουνίου ως Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά.

Έτσι την Πέμπτη, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το πέρας του ωραρίου, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις μπροστά στα κτίρια των Περιφερειακών Ενοτήτων. Στόχος την δράσης αυτής της είναι «η ενίσχυση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ καθώς και η δημόσια δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία για όλους».

Βασικό αίτημα είναι «οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και η επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και η οικονομική ενίσχυση των επικουρικών ιατρών, που έχει ήδη αποφασίσει η ΠΙΝ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ