Οι συνήθειες που έχουμε στο φαγητό, από το αν τρώμε αργά μέχρι αν μας αρέσει ή όχι να ανακατεύουμε την τροφή ή να δοκιμάζουμε καινούργιες γεύσεις, αποκαλύπτει στοιχεία για τον χαρακτήρα μας.

H ειδική σε θέματα διατροφικής συμπεριφοράς Juliet A. Boghossian, όπως διαβάζουμε στο vita.gr, ξεχώρισε 9 από τους πιο συχνούς τρόπους κατανάλωσης φαγητού και τα στοιχεία της προσωπικότητας που είναι πιθανό να κρύβονται πίσω από καθέναν από αυτούς. Ας τους δούμε αναλυτικά:

Τρώτε αργά. Η κ. Boghossian υποστηρίζει ότι μια τέτοια συνήθεια παραπέμπει σε έναν άνθρωπο πεισματάρη και επίμονο, ο οποίος βάζει τον εαυτό του πάνω απ’ όλα. Παρ’ όλα αυτά, αν τρώτε με την ησυχία σας το φαγητό σας, σίγουρα είστε και ένας άνθρωπος που ξέρει να απολαμβάνει τη στιγμή!

Τρώτε βιαστικά. Άτομα που σχεδόν δεν παίρνουν αναπνοή όσο τρώνε συνήθως μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είναι τυπικά σε προθεσμίες, ενώ είναι πιο πιθανό να βάζουν άλλους ανθρώπους πάνω από τον εαυτό τους.

Ξεχωρίζετε τις τροφές. Αν δεν θέλετε οι τροφές να ακουμπούν η μια την άλλη, κατά πάσα πιθανότητα η τάξη και η οργάνωση παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας, ενώ θεωρείτε ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τον δικό σας τρόπο.

Τρώτε ένα είδος τροφής τη φορά. Συνήθως πρόκειται για άτομα δύσκαμπτα, μεθοδικά που δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια σε ό,τι κι αν κάνουν και δυσκολεύονται να κάνουν αλλαγές.

Αναμειγνύετε τις τροφές. Πιθανόν είστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις, κοινωνικοί, έχετε ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σας και δεν διστάζετε να αναλάβετε ευθύνες. Ωστόσο, με τόσο πολλά… στο πιάτο σας, δεν αποκλείεται να αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα αντέχετε και δυσκολεύεστε να θέσετε προτεραιότητες.

Κάνετε θόρυβο όταν τρώτε. Όσοι μασάτε το φαγητό σας πλαταγίζοντας ή ρουφάτε τη σούπα τους κάνοντας θόρυβο, έχετε ελεύθερο πνεύμα και δεν σας απασχολεί η γνώμη των άλλων. Κατά βάση είστε άνθρωποι ευθείς και ειλικρινείς. Όμως, επειδή δεν σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσάς, μπορεί να θεωρηθείτε αγενείς, χωρίς όμως να ισχύει κάτι τέτοιο.

Κόβετε προσεκτικά σε κομμάτια το φαγητό σας. Είστε ένας άνθρωπος που σκέφτεται με στρατηγική, έχετε μεγαλόπνοα σχέδια και συχνά αρέσκεστε στο να οργανώνετε το μέλλον σας.

Σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες γεύσεις. Σας αρέσει να παίρνετε ρίσκα, είστε ανοιχτόμυαλοι και ενδιαφέροντες. Αναμφίβολα αναζητάτε την περιπέτεια σε κάθε πτυχή της ζωής σας και οι γύρω σας σάς βλέπουν ως κοινωνικούς και γενναίους.

Είστε δύσκολοι με το φαγητό… αλλά μάλλον νιώθετε καλά με το ποιοι είστε. Έχετε έμφυτη περιέργεια και δεν διστάζετε να ζητήσετε εξηγήσεις προκειμένου να αισθανθείτε άνετα.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ