Μπορεί το να τρώει κανείς με κουτάλι ή με πιρούνι να σχετίζεται με το είδος και την υφή του γεύματος που πρόκειται να καταναλώσει, αλλά φαίνεται ότι αυτή η επιλογή μπορεί να επηρεάσει άμεσα και την ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσουμε.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη Ολλανδών ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Behavioral Science of Eating, η επιλογή του σερβίτσιου επηρεάζει το πόσο τρώμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης ασυναίσθητα επηρεαζόμαστε από την επιλογή του σερβίτσιου ακόμα και όταν ένα τρόφιμο μπορεί να καταναλωθεί είτε με πιρούνι είτε με κουτάλι.

Τα αποτελέσματα των σχετικών πειραμάτων δείχνουν ότι το κουτάλι κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται ότι το φαγητό είναι φτωχότερο σε θερμίδες, με αποτέλεσμα να θέλουν να τρώνε περισσότερο από αυτό.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, έρευνα συστήνει τη χρήση πιρουνιών σε σχέση με τα κουτάλια.

Πηγή: neadiatrofis.gr


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ