Το τοστ ίσως είναι το πιο διαδεδομένο μικρογεύμα σε αρκετές χώρες του πλανήτη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το απολαμβάνουν με τη «συνταγή» που έχουμε συνηθίζει στη χώρα μας. Παρακάτω θα δείτε πώς τρώνε λοιπόν το τοστ σε 7 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας:

Ελλάδα:

ellada tost

Δε χρειάζεται να αναφερθούν πολλά εδώ. Κλασική συνταγή, γνωστά υλικά. Γαλοπούλα ή ζαμπόν και τυρί. Κάποιες φορές το συνοδεύουμε με ντομάτα και λίγη μαγιονέζα και ψήνουμε το τοστ μας στην τοστιέρα.

Αγγλία:

agglia tost

Στην Αγγλία η κλασική συνταγή για τοστ είναι τελείως διαφορετική, αφού το συνοδεύουν με φασόλια, τα οποία συνήθως βρίσκουν έτοιμα σε κονσέρβες και τα σερβίρουν σε ψημένη και βουτυρωμένη φέτα ψωμιού του τοστ. Ορισμένες φορές προσθέτουν μουστάρδα ή τριμμένο τυρί.

Γαλλία:

gallia tost

Στη Γαλλία προτιμούν τα τοστ με γεύση ελαφρώς πιο γλυκιά. Αρχικά φτιάχνουν ένα μείγμα με 1-2 αυγά, βανίλια, κανέλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο, γάλα. Στη συνέχεια βουτούν τις φέτες του τοστ στο μείγμα κι έπειτα τις τηγανίζουν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τέλος, τις σερβίρουν με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.

Ινδία:

india tost

Στην Ινδία η συνταγή για τοστ είναι αρκετά πιο σύνθετη. Ανακατεύουν ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Κατόπιν, βουτυρώνουν τις φέτες του τοστ, τις τηγανίζουν, τις τοποθετούν σε ταψί με φέτες βραστού αυγού, περιχύνοντας τα υλικά που ανακάτεψαν πιο πριν και τις ψήνουν μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αμερική:

ameriki tost

Στην Αμερική το τοστ ξεχειλίζει από θερμίδες. Αφού βουτυρώσουν τις  2 φέτες του τοστ, βάζουν δύο φέτες τυρί, ενώ ανάμεσά τους προσθέτουν ξανά βούτυρο. Έπειτα, τις τηγανίζουν.

Αυστραλία:

australia tost

Στην Αυστραλία αφού βάλουν βούτυρο στις φέτες του τοστ, τις αλείφουν με μια έτοιμη πάστα από εκχύλισμα μαγιάς, η οποία μοιάζει με πικάντικο σκούρου χρώματος βούτυρο. Ονομάζεται vegemite. Έπειτα ρίχνουν λιωμένο αβοκάντο και σερβίρουν το τοστ με καφέ.

Κίνα:

kina tost

Και στην Κίνα, το τοστ δεν είναι απλή υπόθεση. Αρχικά φτιάχνουν ένα μείγμα από γαρίδες, μικρά κομμάτια χοιρινού, σκόρδο και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπούν αυγό με σάλτσα σόγιας, άσπρο πιπέρι και σησαμέλαιο. Έπειτα, ανακατεύουν τα δύο μείγματα. Μετά τηγανίζουν τις φέτες του τοστ αφού πρώτα τις έχουν κόψει σε τριγωνάκια. Η συνταγή δεν τελειώνει εδώ όμως. Στη συνέχεια, σε κάθε τριγωνάκι προσθέτουν 2 κουταλιές τις σούπας από το παραπάνω μείγμα και πασπαλίζουν με σουσάμι. Και τέλος, τηγανίζουν τις φέτες ξανά και από τις 2 μεριές. Σημαντική σημείωση: Αρχικά στο τηγάνι βάζουν τις φέτες με τις γαρίδες να είναι τοποθετημένες προς τα κάτω.

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

loading...
loading...
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ..
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.