Πλέον οι υψηλής ποιότητας κάμερες των smartphones σου δίνουν τη δυνατότητα να απαθανατίσεις με τον καλύτερο τρόπο τις πιο όμορφες στιγμές των διακοπών ή της καθημερινότητάς σου. Για να βγάλεις ζηλευτές φωτογραφίες, δοκίμασε τα παρακάτω tips.   

Εστίασε σωστά. Πριν τραβήξεις μία φωτογραφία, φρόντισε να εστιάσεις δηλαδή σωστά. Στην περίπτωση των smartphones θα το κάνεις από την οθόνη αφής τους κάνοντας tap μέσα σ’ αυτή στο σημείο που θέλεις να κάνεις focus, ενώ αν δεν τα καταφέρεις απλά μετακινήσου για να εστιάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα.

Απέφυγε να χρησιμοποιείς το ψηφιακό zoom. Μπορεί η κάμερα του κινητού σου να είναι καλή αλλά δεν είναι ψηφιακή φωτογραφική, επομένως το ψηφιακό zoom δεν έχει ιδιαίτερη ποιότητα και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το ξεχάσεις.

Προτίμησε το φυσικό φωτισμό αντί να χρησιμοποιήσεις το flash. Τα περισσότερα flash υπερφωτίζουν περιοχές με άσχημο αποτέλεσμα, αφού συνήθως καταστρέφουν τη φυσικότητα της φωτογραφίας.

Προτίμησε την πίσω και όχι την εμπρόσθια κάμερα του smartphone καθώς έχει πολύ καλύτερη ποιότητα. Χρησιμοποίησε καλύτερα την front camera μόνο για προσωπικούς πειραματισμούς.

Δοκίμασε διάφορα φωτογραφικά apps, καθώς μπορεί να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, δίνοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ότι θα έδινε μόνο η κάμερα του κινητού.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ