Ένα νέο σύστημα από bots, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπούν επιχειρήσεις και να αλληλεπιδρούν με χρήστες μέσω του Skype, παρουσίασε η Microsoft στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας.

Πρόκειται για αυτοματοποιημένα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να συνομιλούν με χρήστες στο διαδίκτυο με τρόπο όμοιο με αυτόν ενός ανθρώπου. Όπως ανέφερε ο CEO Satya Nadella, μελλοντικά τα bots θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εργασίες όπως να καλούν ταξί ή να παραγγέλνουν φαγητό, χαρακτηρίζοντάς τα εφαρμογές του μέλλοντος.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε την πλατφόρμα Bot Framework, η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν τα δικά τους bots, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λειτουργήσουν μαζί με άλλες εφαρμογές όπως το Skype. Μια από τις δυνατότητες, η οποία παρουσιάστηκε, ήταν η παραγγελία πίτσας με τη βοήθεια ενός bot που ρωτούσε αν ο πελάτης θέλει πίτσα με κανονική ζύμη ή αυτή με το hot dog.

Παραδείγματα τέτοιων bots είναι η ψηφιακή βοηθός των Windows, η Cortana, αλλά και το αποτυχημένο chatbot, Tay, το οποίο η Microsoft «κατέβασε» από το twitter λόγω ρατσιστικού παραληρήματος.

Δείτε στο σχετικό βίντεο παραδείγματα για τη χρήση bots στο Skype:

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ